fbpx

Tips til den perfekte jul

Juletræ 595


Du kender det sikkert godt – forventningerne er lige skruet en lille smule (for meget) i vejret, når d. 24. december nærmer sig, familien samles og aftenen skal stå sin prøve.

GOD TID
At være i god tid med alt, der kan laves på forhånd, er det bedste råd. Haveglæders nyhedsbrev skal nok afholde sig fra at gå i køkkenet, men der er jo det der med træet. Det skal helst ikke stå juleaften og drysse med tørre nåle ned i pakkerne. Så det bedste råd er at VENTE med at hente træet ind, så længe som muligt.

VAND, ØL OG KODIMAGNYL
Mange taler om at sikre sig, at træet ikke bliver tørt og visner. Der er råd om at sætte træet i vand og om at tilsætte hovedpinepiller til vandet! Nogle mener endda, at øl er med til at sikre, at træet ikke drysser. Med fare for at komme på kant med de mange entusiastiske hjemmesiders gode råd, så vil vi på vores nyhedsbrev give vores opskrift på, hvordan du sikrer dig et træ, der ikke drysser med tørre nåle ned i pakkerne.

PLASTIKTRÆER
De populære plastiktræer har mange steder afløst det naturlige juletræ, og modellerne i plastik kan gemmes i mange år. Plastiktræer er den sikre vej til et træ, der ikke drysser, men for mange er det lige praktisk nok…

SÅDAN SIKRER DU DIG, AT TRÆET HOLDER TIL JULEAFTEN


1. Køb dit træ så tæt på juleaften, som muligt

2. Når du skal tilpasse træet til juletræsfoden, så er det en god idé at svøbe et kraftigt papir med ret kant omkring – så kan du save det af, så det står lige

3. Træets livsfunktioner er på et minimum om vinteren. Det vil sige, at det hverken optager vand eller fordamper vand. Det er vel og mærke, når det står ude i juletræsplantagen, hos juletræshandleren eller udenfor dit hjem. Jo længere, du kan opbevare træet i kølige omgivelser, jo længere befinder det sig i sin dvaletilstand. Mange juletræer er skovet for længe siden, og er for længst sendt til andre lande for at nå frem til jul. Disse træer holder sig fint, når blot de stadig opbevares køligt (de bliver ikke sat i vand!).

4. Når træet er sat på foden og står lige, så bring det ind i den varme stue, så det kan nå at tørre i tid nok til, at der også kan komme pynt på.

5. De fleste bruger nordmannsgran – eller ædelgran som juletræ, og det er den træart, som holder sig længst inde i den varme stue. En nordmannsgran kan sagtens stå i 7 – 10 dage, inden det begynder at drysse. Et rødgranstræ holder knapt så længe.

TIPS Du kan tjekke friskheden ved at ryste det skovede træ og så må nålene jo ikke falde af. Stryg et par af grenene og mærk efter, om nålene sidder godt fast!