fbpx

Ramsløg LAV

Ramsløg er klar til høst

Lige nu er der stor tilvækst på ramsløg, som du måske også har fået plads til i DIN have? Hvis ikke, er det et godt tidspunkt at plante ramsløg nu.

Ramsløg er en tidlig forårskrydderløg, som meget tidligt får brede grønne blade, der umiskendeligt lugter meget kraftigt af hvidløg. Ud over at være dekorativ, så er ramsløg også en plante, der lige pludselig slet ikke er der længere! Den visner nemlig helt ned, når blomstringen slutter. Resten af året er der helt bart, hvor den vokser.

Er en meget hårdfør og robust plante, der kommer igen år efter år.

Prøv denne ret med ramsløg – uhm, det er bare godt.

Asparges med hjemmelavet ramsløgpesto (4 pers.)

2 store håndfulde ramsløgblade skæres i store stykker og kommes i blenderen med

1½ dl koldpresses rapsolie

1½ dl mandler

½ dl revet parmesanost

Blend, så massen bliver helt ensartet og smag til med salt, peber og citronsaft

12 grønne asparges

1 lille håndfuld friske rucolablade

Hjemmelavet ramsløgpesto

Skyl asparges og rucola. Damp aspargesskuddene i ca. 2 min. og skær dem i mundrette stykker. Anret asparges og rucolasalaten på en tallerken og hæld ramsløgpesto over. Kan bruges som tilbehør til både kyllingeretter, fiskeretter eller som en grøn salat med dejligt brød til.

Ramsløg sår sig selv flittigt, så ønsker du at bestemme omfanget af ramsløg i din have, skal du klippe blomsterne af. Blomsterne er både dekorative og spiselige.