fbpx

Bliver du også helt misundelig, når du passerer en have, hvor bunden i øjeblikket skinner som guld? De skriggule erantis står som tæt bunddække kun afløst af enkelte tuer af de snehvide vintergækker.

Hvordan kan man få sådan et tæppe?

Det handler faktisk om ikke at gøre noget som helst. Dog kræver det, at du allerede har erantis, men ønsker du dig en hel masse flere, så skal du holde dig væk!

Når erantis er færdige med at blomstre, så smider de en masse små bitte frø. Først når der er gået 3 – 4 år vil disse frø være så udviklede, at de selv begynder at blomstre – og sætte frø. Hvis du renholder og hakker i dine bede, så vil du helt sikkert ødelægge denne yngel. Vintergækker formerer sig lidt anderledes og kan faktisk med fordel graves op efter endt blomstring. Del dem i mindre portioner, og plant dem igen umiddelbart efter.