fbpx
skaermlilje
Efterår vinter Artikel

Der er mange muligheder for at redde de planter, som vi ved ikke kan klare vinterens lave temperaturer.

Har du et drivhus i haven, vil middelhavsplanter som oliven, rosmarin og laurbær kunne klare de lave temperaturer, når de står beskyttet mod vinden.

Husk lige at tjekke, at alle ruderne er hele i drivhuset, og at døre og vinduer er lukket forsvarligt i.

Har du haft grøntsager i drivhuset, skal du sørge for at rense det for døde blade og rådne tomater, inden du stiller middelhavsplanter ind.

Derimod kan citrusplanterne ikke nøjes med et ophold i det uopvarmede drivhus. De SKAL stå ved mindst 8 grader C og så lyst, som det nu er muligt. Taber de en del af deres blade, skal du ikke blive nervøs – de skal nok komme igen.

Husk at komme forbi med vandkanden flere gange i løbet af vinteren, for mange middelhavsplanter dør af tørst i de mange uger, hvor vi har sat dem til overvintring.

Skærmliljer med brede blade er stedsegrønne og skal overvintres frostfrit. De smalbladede typer visner ned og kan bedre tåle lidt frost – stil dem i drivhuset. De bredbladede stilles lyst og så køligt, som det er muligt (ca. 10 grader).

I dit havecenter findes ”frakker” til at beskytte de sarte planter mod vind, og hør din gartner om ikke, der er gode vinterbeskyttelsesråd at hente i dit område.

Af Marianne Bachmann Andersen