fbpx
ferieaktiviteter
Efterår Artikel

Haven, skoven og naturen om efteråret er smuk. Hvis du ikke allerede ved det, så åbn døren og gå ud og se efter!

Efteråret er ikke bare slutningen på enden af et år i haven, det er lige så meget begyndelsen på en ny tid, hvor det at være i haven hele dagen ikke længere er aktuelt, men hvor et par timer faktisk giver meget udbytte.

Børnene har godt af at løbe lidt ud og sparke til en bold, hoppe lidt i trampolinen eller hjælpe til med små projekter. Samle noget af det sidste vinterforråd i køkkenhaven, plukke hasselnødderne fra busken, plukke en skålfuld efterårshindbær eller blot vælte rundt i dyngen af blade, som mor eller far lige har revet sammen.

Måske skal der lægges forårsløg, og barnet har måske selv valgt en pose henne i havecentret, som der skal skrives skilt til og plantes i en krukke? Måske har turen i skoven hjembragt agernfrø, kastanjefrø og mos?

Der skal ikke megen fantasi til at finde lidt tandstikker og lave en lille dyrefarm til børneværelset.

Naturen er fyldt med oplevelser til børnefamilierne i efterårsferien, og så smager den varme kakao endnu bedre, når kinderne er røde og næsetippen kold.

kastanjedyr efteraarsleg

Af Marianne Bachmann Andersen