fbpx

 

Deko

 

Landets motorveje lægges øde, når uge 42-trafikken finder vej til udkantsområderne med fritidshuse. Bilen fyldes med puslespil, tablets og den udsøgte flaske rødvin. En god roman skal man også have med, når familien trækker stikket og tænder op i brændeovne og iklæder sig uldne sokker. Efterårsferien bruges også til at holde gang i traditioner med græskarskæring, skovturen, hvor der samles bog og de første spisekastanjer. Dejlige friske røde kinder, dugvåde sko og et lys fra en ”høj” himmel, man ikke finder på andre årstider. Når lommerne tømmes for kogler, flotte blade og frø, kan man med fordel finde limpistolen frem og lave små landskaber.

Efterårsferien skal også bruges til at få plantet de træer, buske, hækplanter, roser, stauder og frugtbuske, som er blevet udskudt. Nu er det nemlig for alvor plantetid. Jorden er fugtig, har en fornuftig temperatur og er nem og bekvem at arbejde med. Udover vandingen umiddelbart efter plantningen, kan de nyplantede træer og buske klare sig uden hjælp resten af året. Venter du med at plante til foråret, risikerer du at skulle vande ugentligt, hvis vejret viser sig fra sin nedbørsfattige side.

Er du på vej til en uges afslapning i dit sommerhus eller kolonihaven, så planlæg en tur forbi dit havecenter, for her kan du vælge mellem et stort udvalg af planter til din og familiens store glæde.

Af Marianne Bachmann Andersen