fbpx
Høst
Sommer Artikel

Den dejlige regn har gjort haverne grønne igen, køkkenhaven bugner med masser af afgrøder, blommetræerne er ved at knække pga. overvægt og rigtig mange af de tidlige sorter af æble og pære er modne. Vores forårskådhed har endelig båret frugt og nu har vi travlt med at få tørret løg, sylte drueagurker, høste tomater, peber, chili og agurker fra drivhuset og så selvfølgelig alle de dejlige bær og frugter. Snart følger nødder og valnødder også.

Trods kødløse dage, er det stadig svært at nå at konsumere de mange lækre grøntsager, bær og frugter.

Nogle af de mest almindelige afgrøder, der nemt fryses ned er:

 • Tomater – skær dem over i halve eller kvarte
 • Bønner – frys dem efter du har skyllet i rent vand
 • Broccoli – skal blancheres (dyppes i kogende vand) inden de fryses

Nogle af de mest almindelige afgrøder, der nemt kan syltes er:

 • Æbler, pærer, blommer, surbær, hindbær, brombær
 • Hyben
 • Agurker
 • Rødbeder
 • Chili

Nogle af de mest almindelige afgrøder, du kan lave saft af:

 • Æbler, pærer
 • Bær
 • Rabarber

Tilbage er ofte ALT for mange squash, lidt for meget salat, der hurtigt går i stok og derfor ofte ender på komposten. Brug derfor lidt energi på at evaluere året i køkkenhaven – skriv det ind i forårets kalender, så husker du det, når du igen skal planlægge din køkkenhave.

Af Marianne Bachmann Andersen