fbpx

bekaering-vin

Selvom vejret lige nu er slået over i lidt køligere temperaturer, er der stadig mange opgaver i drivhuset. Er du træt af at fjerne ukrudt, slå græs eller hyppe kartofler, så gå i derind med beskæresaksen og klip vinstokken.

De nye klaser er allerede sat, og nu drejer det sig om at reducere dem, så hver enkelt klase bliver i rigtig god kvalitet.

Klip de lange sideskud tilbage, så der er 1 – 2 blade EFTER vindrueklasen. Du kan selv vurdere, om du ønsker 1 eller 2 klaser pr. skud.

Sidder klaserne for tæt på hinanden, skal du fjerne nogle af skuddene helt inde ved basis af vinstokken. Er der ikke dannet klaser på skuddet, kan du klippe det af helt inde ved basis af vinstokken

For enden af din vinstok sker ligeledes en tilvækst. Når endeskuddet har nået en ny tilvækst på 50 cm, klippes det af. 50 cm er den længde, som vi anbefaler at øge vinstokken med hvert år. (efter 10 år er den 5 m lang).

Husk at vande og gøde din vinstok jævnligt gennem hele sommeren.

Har du endnu ikke fået plantet en vinstok i dit drivhus, kan du stadig nå det. I dit havecenter kan du vælge mellem både grønne, blå og røde druesorter. Skulle du have lyst til at anlægge din egen lille vingård, kan dit havecenter også anbefale egnede sorter til frilandsdyrkning.

Du kan finde en video, hvor du kan se, hvordan du beskærer din vin..

Af Marianne Bachmann Andersen