fbpx

Køkkenhave pryd

Køkkenhaven behøver ikke være traditionel og kedelig, for du kan boltre dig i et væld af flotte udplantningsplanter, der med lidt snilde kan få køkkenhaven til at ligne havens fine bede.

Ofte er køkkenhaven placeret nederst i haven eller i et hjørne, som er afskærmet fra havens øvrige dele. Vi elsker at dyrke vores egne grøntsager, så hvorfor ikke sammensætte køkkenhavens bede, så den bliver en fryd?

Plant ikke kun traditionelle afgrøder som kartofler, gulerødder, rødbeder, løg og porrer. Spring ud i at dyrke hestebønner (valske bønner), flotte salater, majs (de skal bare forspires først), kål fra plantebakker, bladbeder, høje og lave bønner og top så det hele med rækker af sommerblomster. Tænk på at få høje afgrøder som majs og stangbønner ind i haven – det giver en god effekt, når bedene ikke kun er “flade”.

En flot køkkenhave gør den daglige tur med kurven for at høste friske afgrøder til måltiderne til en særdeles tilfredsstillende oplevelse, og så har det den positive sideeffekt, at man nok skal sørge for at få luget rent for ukrudt, når køkkenhaven bliver en del af prydhaven.