fbpx
Ramsløg
Forår Artikel

Den seneste uges sommervejr har for alvor sat skub i planternes vækst i haven, og det er tid til at høste de første afgrøder fra haven. Asparges står strunk som små grønne raketter, og høster du dem ikke, vil de vokse op og danne lange bløde grønne skud. Er dine aspargesplanter mere end tre år gamle, kan du med god samvittighed høste løs af de næringsholdige skud frem til sankthans, hvorefter de skal have fred og ro til at danne et endnu kraftigere rodnet og større høst næste år. Høst, når skuddene er ca. 10-20 cm lange – og det er tilladt at brække skuddene af.

Ramsløg blomstrer på livet løs og det er på høje tid at høste de grønne blade. Du kan tørre bladene eller lave velsmagende pesto af bladene. HUSK at ramsløg visner ned, så snart de er færdige med at blomstre.

Asparges med hjemmelavet ramsløgpesto (4 pers.)
2 store håndfulde ramsløgblade skæres i store stykker og kommes i blenderen med
1½ dl koldpresses rapsolie
1½ dl mandler
½ dl revet parmesanost
Blend, så massen bliver helt ensartet og smag til med salt, peber og en del citronsaft

12 grønne asparges
1 lille håndfuld friske rucolablade
Hjemmelavet ramsløgpesto

Skyl asparges og rucola. Damp aspargesskuddene i ca. 2 min. og skær dem i mundrette stykker. Anret asparges og rucolasalaten på en tallerken og hæld ramsløgpesto over. Kan bruges som tilbehør til både kyllingeretter, fiskeretter eller som en grøn salat med dejligt brød til.

Ramsløg sår sig selv flittigt, så ønsker du at bestemme omfanget af ramsløg i din have, skal du klippe blomsterne af. Blomsterne er både dekorative og spiselige.


Af Marianne Bachmann Andersen