fbpx
Rabarberkage
Forår Sommer Artikel

Rabarber er den første grøntsag i haven, og mange steder kan man så småt høste et par stængler til den første rabarberkage. Der findes forskellige sorter af rabarber, og nogle af sorterne er mindre oxalsyreholdige, end andre.

Vinrabarber er mindre grov og giver flotte røde stykker, mens nogle af de andre sorter er mindre røde, men har kraftigere stængler.

Når du høster stænglerne, må du meget gerne trække (lidt forsigtigt) stænglerne af, så de får bundstykket med – smagen er faktisk bedst på det nederste stykke!

Når stænglen høstes helt ved basis, danner rabarberplanten lettere nye stængler indefra, så du kan lave flere kager og desserter.

Høst gerne løs på rabarberplanterne frem til Sankt Hans, hvorefter du skal lade planten få fred til at komme sig til næste år.

Skulle din rabarberplante finde på at gå i blomst, skal du klippe eller skære blomsterstænglen af, så langt nede, som muligt.

Opskrift på rabarber/kokostærte

Rabarberfyld:
350 g rabarberstængler skåret i tynde skiver
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker

Dej:
125 g blødt smør
125 g sukker
1 æg
60 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g kokosmel

Rabarber, sukker og vaniljesukker blandes sammen i en skål og står og trækker, mens dejen røres.
Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Pisk ægget i. Bland hvedemel, bagepulver og kokosmel sammen og vend det i dejen.

Halvdelen af dejen hældes ud i en smurt tærteform (24 cm i diameter). Fordel rabarberstykkerne og ca. halvdelen af væsken fra skålen og læg resten af dejen oven på som låg.

Til sidst fordeles resten af væden fra rabarberskålen over låget, tærten placeres i midten af en 175 grader varm ovn i ca. 40 min. Serveres med letpisket flødeskum.

Af Marianne Bachmann Andersen