fbpx
vintergaekker
vinter Artikel

Kalenderen og de mørke morgener minder os om den årstid vi er i, men ser du på termometeret, viser det forår! Det lune vejr har allerede fået de første forårsbebudere frem under tæppet af visne blade, og har du ikke allerede set vintergækkernes spirer, så gå blot ud og se efter.

DMI melder om køligere vinde, men frosten synes kun kortvarigt at strejfe landet i årets første måned.

Derefter er der kun én vintermåned tilbage, men den kan sagtens nå at byde på vinterlige dage, hvilket jo heller ikke gør noget, for kønt er det jo ikke ligefrem i øjeblikket med masser af skyer og fugtigt, tungt vintervejr.

Om 2013/2014 går hen og bliver en grøn vinter, finder vi ud af om et par måneder, men i mellemtiden kan vi blot trodse kalenderen og starte arbejdet i haven.

Det kan du gøre nu:

 • Riv plænerne over med en blød løvrive. De mange blade og grene fra stormene ser hverken pænt ud eller er godt for græsset at have liggende. Vær varsom med at gå for meget på den våde plæne – det har den heller ikke godt af
 • Fik du ikke kalket i efteråret, så kalk plænen nu. Er du i tvivl om din plæne trænger til kalk, så gå i dit havecenter og køb et lille ph-målings kit
 • Læg prydløg. De løg, som du glemte at lægge i efteråret, vil med stor sandsynlighed stadig kunne nå at spire, hvis du kommer dem i jorden nu
 • Beskær vinstokken i drivhuset
 • Klip de storblomstrede klematis tilhørende gruppe 3 ned til 30 cm over jordens overflade
 • Grav køkkenhaven
 • Stik komposten om
 • Vask drivhuset
 • Yd service på dine haveredskaber
 • Læg planer om nye havetiltag
 • Læs og kig i havebøger
 • Læs haveblogs
 • Find de gamle frøposer frem og smid ud, hvad der er gået over sidste salgsdato. Har du opbevaret dem i drivhuset sommeren over, kan du ikke regne med, at de stadig er spiringsdygtige. Frøposer skal opbevares køligt og i skygge.
 • Ryd op!

Af Marianne Bachmann Andersen