fbpx
sommerblomster01
Forår sommer Artikel

Lige nu bugner dit havecenter med et meget stort og bredt udvalg af sommerblomster. De er alle rigtig smukke og giver alt ”det grønne” et farverigt løft. Sommerblomster hedder det, fordi planterne, der ofte kun holder ét år, blomstrer flittigt hele sommeren.

Mange handler den samme mængde sommerblomster ind, som de plejer – ja, faktisk vil de fleste endog købe nøjagtigt de samme farver og sorter, som sidste år.

Sommerblomster er traditionelt forbundne med vores haver, og traditionen tro, kan du finde dem i dit havecenter.

  • Høje sommerblomster kan være dekorative i store krukker eller baljer, men plantet i havens bede, vil de høje sommerblomster tage sig rigtig godt ud. Eksempler på de høje sommerblomster er: solsikke, amerikansk ricinus, kæmpeverbena, stolt kavalér og edderkopplanten.
  • Ampelsommerblomster eller hængende sommerblomster er egentlig et engelsk fænomen, som har vundet indpas i mange haver, altaner og terrasser. Sørg for at din ampel er stor nok, så optimal vanding er mulig. Næsten alle sommerblomster er velegnede til ampler og i dit havecenter kan du blive inspireret af allerede tilplantede ampler.
  • Sommerblomster i køkkenhaven er både smukke og nyttigt. Send børnene ud for at klippe en buket i rækken med tagetes eller levkøjer. Brug morgenfrue og tallerkensmækkerens blade til salaten og nyd synet af salatrækkerne afbrudt af farvestrålende blomster.
  • Krukkeblomster er blevet en fast tradition som byder gæsterne velkommen ved indgangspartiet og pryder terrasser og havestier. Plant altid i god kvalitetsjord og sørg for, at der er fyldt godt op med gødningsbolsjer.

Tips
Tildel 1 gødningsbolsjer pr. plante og 2 gødningsbolsjer til ”krukken”

Af Marianne Bachmann Andersen