fbpx
tulipanloeg
Efterår Artikel

Selv om havesæsonen slet ikke er ovre, er det allerede nu, du skal tænke på næste år. Forårsløg som tulipaner, krokus, påskeliljer, vintergækker og hyacinter skal nemlig i jorden nu.

Forårsløg kan du lægge mange forskellige steder i haven. I staude- og rosenbede, midt i græsplænen eller i krukker. Forårsløgene er rigtig forårsbebudere og afhjælper de lidt triste forårsbede godt.

Overvejer du at lægge løg i græsset, bør det kun være de meget tidligtblomstrende løg som vintergækker og krokus, da de jo gerne skal være færdige med at blomstre inden græsset skal slås.

Selve løglægningen er hyggeligt arbejde. Plant gerne i grupper eller saml dine løg, så de giver en rigtig wauw-oplevelse til foråret.

Jorden, som du lægger løg i skal ikke nødvendigvis graves igennem og være luftig, men du skal sikre dig, at jorden er fugtig. Trods den seneste periode med mere nedbør er ikke alle steder, at jorden er fugtig i 10 cm dybde, og det er faktisk den dybde, løggene skal lægges i for at få den rigtige placering.

Løgenes størrelse varierer fra art til art. Krokusløg er meget små, og tulipanløg hører blandt de større af slagsen. Læggedybden er den samme for små som store løg. 3 gange løgets højde. Er dit løg 3 cm højt, skal bunden af løget være 9 cm under jordens overflade – er løget 1 cm højt, skal det lægges så bunden er 3 cm under. Husk, at ”rodkagen” skal vende nedad.

Mange af løgene blomstrer fint flere år. Dog er det vigtigt, at du ikke fjerner toppen af de visne blade, men lader løget samle kræfter sammen til næste års blomsterflor. Selve blomsten kan du sagtens fjerne. Gød gerne forårsløgene så tidligt på foråret, at de endnu ikke er brudt helt frem.

I dit havecenter er der netop nu et KÆMPE udvalg af kvalitetsløg til din forårshave.

Af Marianne Bachmann Andersen