fbpx
boeg
Sommer Artikel

Bøgen er vores nationaltræ, og lige nu står de lange nye skud friske og grønne. Også bøgehækkene er fuldt udsprungne, og de bløde, hængende skud synes at kalde på årets første hækklipning. VENT med det!

Først og fremmest har de nye skud brug for at blive hårde og hærdede – og ikke mindst at have lov til at vokse færdigt.

Dernæst er der i rigtig mange bøgehække fuglereder, som er fyldt med den nye generation af havens fugle – og dem vil vi rigtig gerne have.

Men det betyder ikke, at du slet ikke må klippe i de nye skud. Høst bare nogle blade til køkkenet. Tidligere blev bøgeblade brugt som suppeurt og kan sagtens bruges i salater eller som grønt i en burger.

De unge bøgeblade indeholder endnu ikke garvesyre, og det er dem, du skal plukke. Pynt ostetallerknen med bøgeblade eller pak lidt rørt flødeost formet som kugler ind i bladene.

Er du glad for snaps, er det nu at du kan høste de unge blade og hælde vodka over. Lad blandingen stå i ca. 3 måneder og filtrér så bladene fra. Smagen skulle minde om brandy.

Savner du Danmarks nationaltræ i din have, og har du ingen bøgehæk, så kan du i dit havecenter købe den i hængende eller oprette versioner, der aldrig bliver så store og kraftige.

boeg01

Af Marianne Bachmann Andersen