fbpx
Froe
vinter Artikel

Frøhylderne bugner med de skønneste og lækreste nye grøntsager og sommerblomster til haven. Også stauder er kommet ind i sortimentet, ligesom både tomat- og chilisortimentet er blevet helt enormt.

Og du kan købe frø mange steder; både via internettet, i supermarkederne og selvfølgelig i havecentrene, som har et særdeles velassorteret sortiment. I havecentrene kan du desuden se sortimentet af spirekasser, prikleudstyr, små potter og værktøj.

Det er heller ikke helt lige meget, hvilken jord, du bruger til at spire frø i, for indeholder den for meget gødning, risikerer de spæde spirer at gå til i processen.

Fra midten af februar måned kan du begynde at så peber og chili, mens tomater og ærteblomster skal vente til sidst på måneden. Alle andre frø skal du først starte såning af fra marts og frem. Se i øvrigt bag på frøposerne, hvilke optimale tidspunkter der er for såning, udplantning og høst.

Skulle du ikke nå at så alle dine frø i 2014, kan du godt gemme frøposerne, men det kræver, at du har plads til dem et køligt og mørkt sted – eks. i køleskabet.

Du kan også godt springe såprocessen over, for de danske gartnere får større og større sortiment af udplantningsplanter, som du kan plante direkte ud i dit drivhus i påskeferien.

Af Marianne Bachmann Andersen