fbpx
opbinding-drivhus
Sommer Efterår Artikel

Er du væk fra drivhuset i mere end én uge, ligner den en jungle, når du spændt returnerer. Tomatplanterne danner sideskud, agurkeplanterne bugner af tunge agurker, der ikke er blevet høstet. Toppene har for længst nået taget af dit hobbydrivhus og synes ingen ende at tage.

Har tomatplanterne sat mange tomater (nok til dig), må du gerne stoppe skuddet ved at knibe eller klippe det af. Nu vil resten af planten koncentrere sig om at modne frugterne, men også forsøge at skyde med nye sideskud, som du fortsat skal fjerne.

Agurkeplanterne kan du med fordel ”binde ned”. Løsn snoren omkring stænglen, klip de nederste blade af og træk stænglen ned samtidig med at du fæstner snoren rundt om den øverste del af agurkeplanten. På den måde kan du fortsætte med at høste agurker på samme plante.

Husk fortsat at gøde med flydende drivhusgødning ved hver vanding.


UDFORDRINGER

  • Mange oplever, at agurkeplanter stoppe med at ansætte nye frugter. Det kan skyldes, at planten har sat for mange frugter på én gang og derfor har lidt overlast og har svært ved at komme i gang igen.
  • En anden årsag kan være, at bladene er fyldt med spindemider og suger al næring og livskræfter ud af dem. Udsætning af rovmider, som du kan bestille i dit havecenter, er en udmærket løsning, der ikke involverer kemi.
  • Husk også at der skal bestøvning til for at sat frugter på både agurk og tomatplanter. Insekter – især humlebier er formidable bestøvningsdyr i drivhuset. Hold døre og vinduer åbne, så sker det helt automatisk

Af Marianne Bachmann Andersen