fbpx
plantning
Sommer Efterår Artikel

Landmændene spejder i horisonten efter tørvejr, men vi i haverne gerne vil have lidt nedbør til de tørre bede. Skolen er startet, jobbet er kørt i stilling efter sommerpausen, og nu kan vi ikke komme udenom lidt praktisk arbejde i haven.

Flere har sparret tid til græsslåning denne sommer, for trods det varme vejr, er græsset grundet tørken, næsten ikke vokset.

Ukrudtet synes ikke at have hørt om tørke – blandt mange arter, er der næsten altid noget ukrudt, der overlever! Ukrudtstrykket er mindre, end det var i foråret, men hæng i – ellers går det for alvor galt til næste forår, hvor mængden af ukrudtsfrø ellers vil eksplodere.

Det er også tid til at plante. Både krukker og bede kan trænge til lidt fornyelse. Bedet, som mangler blomster nu, kan f.eks. tilplantes med høstfloks, høstanemoner eller purpursolhat – alle stauder, der blomstrer i sensommeren.

I dit havecenter kan du også se andre sæsonaktuelle planter, som er velegnede til haven. Selv om det nogle steder er tørt, kan du godt plante, når blot du husker at vande godt før, under og efter plantningen. Er nedbørsmængden stadig lav de næste par måneder, skal du fortsat vande.

Af Marianne Bachmann Andersen