fbpx
vintergaekker
Forår Artikel

Vi har sukket efter forår længe og det vinterlige forårsvejr har fremtryllet erantis og vintergækker flere gange og i lang tid. Plæner med krokus i blandede farver vil få mange til at stoppe op i de nærmeste uger og udtrykke deres beundring.

Vintergækker og dorothealiljer har prydet alle gækkebrevene, de små blå scilla står og lyser, og snart er havens mange tulipanløg også synlige.

Sådan laver planteskolen løgene
Når du køber forårsløg i dit havecenter, har de gennemgået en længere proces efter høst fra marken. Den foregår om sommeren, og herefter bliver løggene sorteret, delt og tørret ned, for derefter at blive pakket og solgt til dit havecenter.

De forårsblomstrende blomsterløg skal lægges i september-november måned.

Forårets mange løgvækster har de danske gartnere lagt tilbage sidste år, og nu sælges de i flotte potter. Nyd dem, pynt op med dem og grav dem så bagefter ned i din have – så får du endnu flere forårsløg i haven til næste år.

Du kan selv få flere løgplanter
Er du den lykkelige ejer af erantis, skal du blot have god tålmodighed, for de sår sig selv.

Når vintergækkerne, påskeliljerne og tulipanerne er afblomstrede, og du har store klynger stående et sted i haven, kan du grave dem op og dele løgene op i nye små planter.De skal plantes umiddelbart efter delingen og holdes vandet op, til de har dannet nye rødder og selv kan holde sig saftspændte.

Du får først blomster i din nye løgplantning efter et par år, men så vil du kunne nyde synet i rigtig mange år.

”Gamle” klynger med eks. påskeliljer, der kun blomstrer ganske lidt kan ”reddes” ved at blive plantet om efter ovenstående metode.

Af Marianne Bachmann Andersen