redskaber
Vinter Efterår Artikel

Når havesæsonen lakker mod enden og de sidste rækker i køkkenhaven er gravet godt igennem, er det tid til at få rengjort alle håndredskaberne.

  • Vask alle redskaber af med en blanding af brun sæbe og lunt vand. Både trædele og metaldele vaskes grundigt. Skyl med rent vand.
  • Sæt redskaberne til tørre.
  • Metaldelene smørres med syrefri olie. Trædelene gnides med rå linolie fortyndet med 30% fransk terpentin.
  • Opbevar redskaberne under tag eller tagudhæng vinteren over og hæng dem op, så de ikke vælter og ødelægges.
  • Græsslåmaskinen tømmes for olie og benzin og rengøres for snavs. Kniven afmonteres og sendes til slibning, så den er klar til en ny sæson til foråret.
  • Sakse – både små og store – smøres, slibes og opbevares tørt til næste sæson.

Af Marianne Bachmann Andersen