fbpx

Alchymist web

Duftende søjler

Blomstrende skønheder på pergolaen, op ad husmuren, henover plankeværket eller op ad en mindre køn væg. Slyngroserne kan bruges flere steder i haven.

I hele rosenriget findes en række sorter, som udmærker sig ved at vokse i højden. Slyngroserne er meget frodige, de skyder højt i vejret og kvitterer med et meget stort antal blomster.

Vidste du at…

Slyngroserne er i stand til at skyde med helt nye bundskud på op mod 3 m på en sæson? Så meget fart er der på væksten på de kraftige roser, der godt kan nå op mod 2 – 6 m afhængigt af sorten. Plant dem, hvor der er masser af sol, og sørg for at der er noget for de lange skud at støtte sig til.

Slyngroser kan også bruges som buskroser. Ønsker du at nyde dem som buske, skal du blot vælge de sorter, der ikke bliver for høje, og sørge for at grenene ikke bliver så lange, at de knækker.

Sådan skal du gøre

Plantedybden er forskellig fra de fleste andre planter i haven. Alle roser skal nemlig plantes, så podestedet er min. 5 – 7 cm UNDER jorden. Podestedet er det punkt på roden, hvor toppen vokser ud fra.

Vanding er nødvendig i forbindelse med plantning af roser. Hele første sommer skal du vande i tørre perioder. Derefter bliver rodnettet så kraftigt, at det sjældent er nødvendigt at vande.

Beskæring af slyngroser adskiller sig fra de traditionelle roser. I april måned skal slyngroserne beskæres, så de kraftige hovedgrene danner et skelet, hvorfra planten kan danne de sidegrene, der producerer blomster. Sidegrenene beskæres til ca. 20 cm. Forkort de lange hovedgrene med 1/3 af den totale længde.