fbpx

Velkommen til alle på nyhedsbrevet

Vi er rigtig glade for at se den store interesse for vores nyhedsbrev og hilser Jer alle velkommen til mange fremtidige nyhedsbreve om haven, planter, krukker, køkkenhaven, højbedene, altankasser og sikkert en hel masse mere.

Red dine planter i drivhuset

Hold øje med dine planter i drivhuset. Lige nu er der stor sandsynlighed for, at der kommer et skadedyrsangreb af spindemider. Har du citrusplanter, starter det ofte der.

RM 02

Spindemider

Mange starter i foråret med et helt tomt drivhus, som er vasket og rengjort efter bedste evne. Huset fyldes op med tomatplanter, agurkeplanter, chili, peber, aubergine og måske også meloner. Er du så uheldig at få et spindemideangreb, så kan du spotte de første angreb lige nu – og du skal sørge for at redde dine planter i tide, for de små bæster kan sagtens suge livet ud af en granvoksen agurkeplante!

RM 03

Symptomer

Spindemider er så små, at det kan være overordentligt svært at se dem med det blotte øje. Til gengæld er det nemt at se, hvis de slår sig ned i dine planter. De bliver grålige, triste og fyldt med spind på bagsiden af bladene.

Det skal du gøre

Der er ingen kemisk behandling, som du kan bruge inde i drivhuset i dine spiselige afgrøder. Til gengæld findes der naturlige metoder at få bugt med de små irriterende skadedyr – rovmider er svaret, og du får nemt fat i dem via dit lokale havecenter eller hos www.nyttedyr.dk

RM 01

Hjembragt lille beholder

Jeg bestilte mine rovmider, da jeg alligevel havde et ærinde i mit havecenter – de blev sendt hjem i min egen postkasse dagen efter, og så kunne jeg nemt og enkelt læse den korte beskrivelse, der fulgte med den lille beholder. HUSK at bruse planterne godt over, inden du drysser indholdet ud, for rovmiderne skal have høj luftfugtighed, når de skal bevæge sig rundt i planterne.

Sommeren er kommet retur

Buket

Både festivalgæster og haveejere kan glæde sig over, at de regnfulde dage nu er skiftet ud med mere solrige af slagsen. Det er der mange grunde til. Først og fremmest er det langt mere behageligt at færdes i haven, når det hele ikke er drivende vådt. Dernæst ser de mange blomster ud til at have det langt bedre, når blomsterhovederne ikke er tynget af al væden, men i stedet for står friske og fristende smukke – måske klar til en buket på terrassens bord, eller i en vase i huset.

Praktiske gøremål

– græsset skal klippes, når det er tørret op
– høje stauder bindes op, så de ikke knækker
– slyngroserne skal løbende bindes op
– jordbærbedet skal plukkes rent for rådne bær
– ukrudtet skal igen have et drag over nakken, så det ikke får lov til at kaste nye frø
– sneglene er dukket op i det fugtige havemiljø og skal jagtes
– du kan igen plante nye planter i bedene
– krukkerne skal løftes op fra terrassens bund, så vandet kan løbe fra
– salaten skal skylles ekstra godt, for der er helt sikkert masser af jord på