fbpx

Kom med til Rododendronfestival 20. og 21. maj

Miljø 01 1000x1000

Når rododendronbedet er godt designet, kan du glæde dig over farver, nuancer og de forskellige højder på planterne

Ønsker du dig en have med skulpturelle stedsegrønne planter, der blomstrer hvert forår? Og ønsker du dig samtidig et bed med planter, der næsten ingen pasning kræver? Så er et bed med rododendron et rigtig godt bud.

NYT-NYT-NYT

For første gang kan du komme med til Rododendronfestival i dit lokale havecenter. Vi støtter nemlig op om den helt nye festival, som for første gang bliver afholdt i Danmark. Vi vil glæde os til at byde dig velkommen til masser af inspiration, vejledning og give dig gode råd med på vejen, når du skal tilplante haven med planter fra vores surbundsafdeling.

Mange års erfaring

Der er ingen tvivl om, at rododendron er planter som rigtig mange haveejere enten kender eller har indtil flere eksemplarer af i haven. Rododendron kræver surbundsjord, men det betyder ikke, at man skal lave en større udgravning eller flytte en hel lastbil surbundsjord ind i sin have. Mindre kan også gøre det. Du kan både plante en enkelt plante, et lille bed med 3 – 5 planter eller blot fylde en stor krukke med surbundsmuld og nyde din rododendron på terrassen.

Gartneren i dit lokale havecenter har mange års erfaring med vejledning og pasning af rododendron. Det er nemlig én af de plantegrupper, som der altid kommer glædelige tilbagemeldinger på, når kunderne kommer tilbage for at fortælle og vise billeder. Du kan derfor trygt mødes med din gartner og få den vejledning, der passer til dig og din have.

Rododendron hele året

De mange flotte og skulpturelle rododendronbuske beriger haven hele året rundt. De flotte mørkegrønne blade og den kompakte helt hårde knop, som gemmer på næste års blomsterflor, kan du glæde dig over hele vinteren – flot ser det også ud, når rimfrosten smukt dekorerer både blade og knopper.

Forårets blomsterflor er pompøst og de mange farver og nuancer er med til at skabe et helt festfyrværkeri. Sammensæt derfor dit bed, så det blomstrer lidt forskudt – så kan du nyde synet meget længere.

Efter blomstringen danner planterne nye blade. Nogle er særdeles flotte i udspring, mens andre blot ligner den underliggende plante. Varierer du arterne af rododendron i haven, kan du både glæde dig over blåduggede, filtede og flotte brunlige undersider på bladene sommeren over.

Velkommen

Vi glæder os til at kunne inspirere, motivere og informere dig om de mange muligheder, der findes med brugen af rododendron i din have.