fbpx
kornel 0112

Cornus alba ’Sibirica’

Ønsket om kulør i vintermånederne kan opfyldes ved at plante hvid kornel.

Navnet har planten fået, fordi den får små, hvide frugter. Støder man på navnet rød kornel, er det en helt anden art. Ikke desto mindre plantes hvid kornel med sortsnavnet ’Sibirica’ på grund af dens meget dekorative røde grene, som især lyser flot op om vinteren.

Plant hvid kornel i mindre eller større grupper bagest i haven eller i et hegn eller skel. Den pryder ikke så meget på andre årstider, men om vinteren kan den gøre megen glæde. For fortsat at kunne få den flotte røde farve frem på grenene skal man forynge buskene hvert år.

Vælg altid de ældste grene, og klip ca. 1/3 af grenene af ved bunden. Du kan kende de ældste grene på, at de allerede er blevet så forvedede, at de ikke længere er røde, men brunlige ved basis af busken. Det er den eneste form for pasning, som hvid kornel kræver. Beskæres de ikke, vil man få en ca. 3 m høj busk med røde grenspidser.

Brug de røde grene sammen med andre plantematerialer

Sno grenene rundt om kranse, som hænges på døren som pynt. Brug stedsegrønne blade eller skud fra tuja, cypres eller blød ene. Brug bær fra bærmispel eller kogler fra lærk. Sæt grenene sammen med afskårne tulipaner i vaser. Flet evt. nogle grene sammen som dekoration i hjemmet.

Af Marianne Bachmann Andersen