fbpx
paeon

Paeonia lactiflora

En af de dejligste stauder man kan tænke sig.

Allerede i det tidligste forår bryder de friske skud frem gennem jordskorpen som røde knytnæver. Snart folder bladene sig ud og bliver grønne med et rødligt skær, og i juni-juli begynder den overdådige blomstring.

Der er mange sorter af silkepæon. De adskiller sig fra hinanden ved blomsternes form og farve. Nogle er enkelte andre mere eller mindre fyldte, og farven er rød, rosa eller hvid. Silkepæon er nem at dyrke på et solrigt voksested. God, næringsrig lerjord holder planten meget af, men den kan også nøjes med mindre.

Hvis du plukker blomsterne, lige når de begynder at springe ud, er de eminente buketblomster.

Du kan læse meget mere om de vidunderlige pæoner her, hvor du også kan se en video om at kende forskellen på bonderoser og silkepæoner.

paeonia-broten
Paeonia ‘Broten’

paeonia-garden-treasure
Paeonia ‘Garden Treasure’

paeonia-rockii-jiao-rong
Paeonia ‘Rockii Jiao Rong’

Af Marianne Bachmann Andersen