fbpx

stjernetop

Tørketålende prydbusk

Er der steder i din have, hvor planterne har svært ved at trives pga. tørke? Det kan være, hvor jorden er meget sandet, på en skråning eller under store vandkrævende træer. Har du lyst til at plante prydbuske på sådanne steder, er stjernetop en rigtig god løsning. Omvendt har de det ikke særlig godt på meget fugtige voksesteder i haven.

Flere af sorterne kan godt fryse lidt tilbage om vinteren, men det har ingen betydning for det efterfølgende års vækst og blomstring.

Deutzia crenata ‘Dippon’, Dafo
Bliver op til 1,7 m høj m. spinkle overhængende grene. Et meget stort antal små hvide og enkle blomster i juli-august.

Deutzia gracilis
Lav busk, som kun bliver 1 m høj og bred. Tæt vækst med mange tynde grene. Hvide, 2 cm store enkle blomster i små oprette toppe i maj – juni måned.
Sorten ‘Strawberry Fields’ har rosahvide blomster.

Deutzia x ‘Mont Rose’
Bliver omkring 2,5 m høj og er en god, robust og meget anvendt sort. De rosafarvede blomster sidder i små stande og blomstrer i juni måned.

Deutzia kalmiflora
Bliver 1,5 m høj med overhængende vækst. Blomsterne er hvide indeni og nærmest pink på ydersiden, hvilket får den til at fremstå som tofarvet. Blomstrer i juni måned.

Deutzia magnifica ‘Defica’, ‘Magicien’
Kraftigtvoksende buske med oprette grene og bliver 1,7 m høje. Meget blomsterrige med fyldte blomster. ‘Defica’ har hvide blomster, ‘Magicien’ har rosa-hvide blomster. Blomstrer allerede fra maj – juni måned.

Deutzia x rosea ‘Carminea’
Omkring 1 m høj busk med oprette grene, der har en flot rødbrun afskallende bark. Blomsterne dækker busken næsten helt fra slutningen af juni til midten af juli måned. Sorten ‘Carminea’ har overhængende blomstrende grene med svagt rosafarvede blomster, som er pink på ydersiden.

Af Marianne Bachmann Andersen