fbpx

Rengøring drivhus

Solens stråler trænger nemmere igennem glas der er rent, end igennem glas der er beskidt.
Mængden af overvintrede svampe fra hjørner og kroge mindskes betydeligt.
Mængden af overvintrede insektæg – spindemider og lus – mindskes betydeligt.
Algevæksten er væk, og det varer længe inden de igen får mulighed for at etablere sig.

Regntøj, spand og børste

Iklæd dig varmt og vandtæt tøj og brug en vindstille eftermiddag i marts måned på at vaske drivhuset ned. Start med at overbruse huset med rent vand. Tag dernæst en god kraftig blanding af brun sæbe eller drivhusrens i lunt vand og vask med en god børste alle glas, sprosser og kroge med sæbeblandingen.

Når hele huset er vasket, skal sæbehinden skylles rent. Sæben er ikke skadelig for de planter, der måtte stå i drivhuset og skader heller ikke de nye frø, som måske skal sås i bunden af drivhuset. Omvendt skal man ikke svine mere end det er nødvendigt – sæben skal nemlig nedbrydes af jordbakterier og de har også andet at lave?

Indersiden af huset er selvfølgelig den vigtigste, da det er her at planterne skal vokse. Ydersiden er dog ofte mindst lige så beskidt, så husk at vaske den også – i hvert fald med rent vand!

Hvor tit skal man rengøre?

Efter behov er vel det bedste svar. Har du placeret dit drivhus et sted, hvor der hurtigt kommer snavs på tag og sider f.eks. fra nærtplantede træer, er det nødvendigt at rengøre huset flere gange om året. Rengøringen indenfor er ofte kun nødvendig at udføre én gang hvert år.

En lidt grovere rengøring efter agurke- og tomatplanternes forfald om efteråret kommer helt naturligt, mens sæberengøringen er mere naturlig at gennemføre inden de nye planter sætte i gang i huset.

Af Marianne Bachmann Andersen