fbpx
Jordbær

Havens bær nummer 1 er jordbær og du kan sagtens plante nye planter forår, sommer og efterår.

Hvorfor skal man plante nye planter?

Jordbær er en kortlivet plante, som efter ca. 3 – 4 år får et meget lavt udbytte. Hvis du laver et løbende skifte i dit jordbærbed, så hindrer du at din årlige fornøjelse ved at høste jordbær udebliver.

Hvorfor er det vigtigt at anvende friske planter?

Jordbærplanterne fornyer sig ved deres udløbere og danner selv nye planter. Det bør man undgå, således planterne kun koncentrerer sig om at danne bær. (du ser lange lige rækker i de professionelle jordbærmarker, for de fjerner udløberne) Planterne, som du kan få hos dit lokale havecenter er frembragt under forhold, der gør dem egnede til de store jordbærmarker. De er frie for sygdomme og skadedyr, er sortsægte og dyrkes i en høj kvalitet. Vælger du at plante fra de 6 – 10 styks bakker, som du kan finde i havecentret, sikrer du dig sunde, velsmagende og livskraftige planter.

Sådan gør du:

  • Vælg et friskt stykke jord i din køkkenhave – hvor der ikke tidligere har været jordbær
  • Tildel jorden en god portion kompost
  • Køb den eller de sorter af jordbær, der passer til dit behov og smag
  • Plant med 40 cm mellemrum i rækkerne og en rækkeafstand på 1 m

Husk

  • Jordbær skal gødes om efteråret – ikke om foråret
  • Jordbærplanterne skal vandes, hvis foråret er nedbørsfattigt

Af Marianne Bachmann Andersen