fbpx

Sommerfuglebusk

Sommerfuglenes bedste ven

Sommerfuglebusken synes helt levende på en solrig augustdag, hvor et større antal af unikke sommerfugle har duftet sig vej til de nektarholdige blomster.

Ferien er brugt og både skolestart og arbejdet kalder. Haven har vokset sig frodig hele sommeren, men kniber det med blomster i haven, så er sommerfuglebusken et rigtig godt bud på at få mere kulør.

Vidste du at…

Sommerfuglebusken faktisk er en halvbusk? Den vedagtige plante fryser ofte tilbage hver vinter, men det har ikke så stor betydning, for den når nemt at vokse ½ – 1½ m og dermed blive klar til en ny blomstring på de overhængende lange grene.

Vidste du at i England anses en vild art af sommerfuglebusken for at være en invasiv plante? En større frøspredning har resulteret i, at sommerfuglebusken dukker op overalt i det engelske landskab. Man fraråder derfor haveejerne at plante dem. Det har forædlerne nu fundet en løsning på. Flere nye sorter med sterile blomster gør det derfor muligt for englænderne at bruge de populære planter igen. I Danmark har vi ikke store problemer med frøspredningen, men har du oplevet lignende gener, så kan du også få de sterile sorter i dit lokale havecenter.

Sådan skal du gøre

Plantedybden har ikke så stor betydning, når du planter sommerfuglebuske. De er nemme at plante og få til at vokse.

Vanding skal der til, når du planter sommerfuglebuske, og du skal fortsat vande i tørre perioder den første sæson. Planter du om efteråret, sparer du dig for ekstra vandinger.

Beskæring af sommerfuglebuske skal ske i det tidlige forår. I løbet af vinteren er mange af grenene visnet helt eller delvist – dem skal du klippe af. Er der stadig liv i grenene, skal du nøjes med at klippe dem tilbage til ca. 50 cm.