fbpx

Lav din egen ramsløgssalt

 


Frisk blendet ramsløgblade med groft salt

Lige nu kan du høste ramsløg

Måske har du selv ramsløg i din have? Det har jeg, for i mit område er der ikke naturlige plantninger med ramsløg. Vil du på jagt efter ramsløg i naturen, så skal du finde en skyggefyldt og fugtig skovbund. Her i min have har jeg for ca. 5 år siden plantet fem potter med ramsløg. De står mellem mit drivhus og en bøgehæk, og her har de det godt. Langsomt spreder de sig og klyngen bliver større og større. At ramsløg spreder sig, vil man nemt få fornemmelsen af, hvis man finder dem i naturen. Her er der store områder med de fine grønne planter. Spredningen er jeg nu ikke nervøs for. De friske forårsramsløg går nemlig ned allerede i maj måned, så de når aldrig at genere havens øvrige planter.

Allium ursinum
Ramsløg hører til løgfamilien, og den kan tydeligt kendes på den karakteristiske hvidløgssmag og ikke mindst duften. Det er en sund krydderurt med et 20 – 40 gange højere indhold af C-vitamin end citroner. Ramsløg kan bruges i alle retter, hvor du i forvejen anvender hvidløg eller løg.

Ramsløgssalt

Da ramsløg jo ikke vokser hele året rundt, så kan du med fordel forarbejde de velsmagende blade, så du senere kan få glæde af smagen. En af disse måder er at lave salt, og det er ganske nemt at gøre.

5 spsk. groft kokkesalt (ikke flagesalt)
10 blade skyllede og tørre ramsløgsblade

Salt og blade kommes i en minihakker eller blender. Når bladene er finthakkede og saltet har fået en fin grøn farve, så skal det fordeles på en plade og tørre ved 50 g i varmluftsovn i ca. 1 time.

Portionen kan sagtens dobles mange gange – saltet har en meget lang holdbarhed.

Mangler du ramsløgplanter, så kig ud i dit nærmeste havecenter