fbpx

Pluk dine figner


Det er en god idé at fjerne de umodne frugter på din figen nu

UMODNE FIGNER
I 2018 bugnede figenplanterne med modne frugter allerede i juli måned. Sådan er det ikke gået i 2019. Allerede tidligt i foråret var fignerne længe om at sætte nye frugter, og hverken sommer eller sensommer satte fut nok i frugterne til, at der kunne høstes ret mange modne frugter. Figner vokser bedst i meget lune områder, og har du været på Bornholm, så er der her særdeles store eksemplarer. 

ÅRSFORVIRRING
Mit bedste bud på, at fignerne ikke modnede i år er, at der i 2018 var så stort et pres på planterne, at de ikke magtede at sætte nye frugtanlæg. Faktisk sætter de anlæggene til næste års nye frugter om efteråret, og de kan ses som små knappehovedlignende frugter.
De umodne figner, som lige nu sidder tilbage på figentræet vil højst sandsynligt ikke modne. Selv om din plante står inde i et drivhus, så er det svært at modne dem – de går ofte til i store mængder af gråskimmel.
Ved at fjerne de umodne frugter på nuværende tidspunkt, sendes der det signal til planten, at den skal sætte nye frugter – vel at mærke på den rigtige årstid, så vi kan nå at høste dem i moden tilstand.

HVID SAFT
Du skal være opmærksom på, at figentræet vil “bløde”, når du brækker eller klipper frugterne af. Den mælkehvide væske kan være allergifremkaldende og give udslæt, så tag beskyttende handsker på og pas på ikke at få væsken på huden.