fbpx

Så blev det atter havevejr

Når man elsker sin have og planter i det hele taget, så gør vejret en kæmpeforskel. Sol og lune vinde gør bare det hele mere lækkert. Den seneste tid med lave temperaturer og kraftig vind gør ikke haven til det bedste sted at opholde sig, men nu ser det endelig ud til, at den værste kulde er ovre, og vi igen kan komme ud i haven uden vintertøj. Nætter med frostgrader har sat sit præg på mange af havens blomster og staudeskud, men udover enkelte risikoområder i Jylland, så skulle risikoen for nattefrost også være ovre.

Husk at nyde havens dejlige blomster og farver, og besøg også dit lokale havecenter, hvor de har alle de aktuelle forårsblomster og -planter.

Du finder dit nærmeste havecenter her

Mors dag på søndag 
Blomsterhandlere og havecentre får ofte skyld for at “udnytte” Mors Dag, men hvorfor ikke bare indrømme at blomster til mor bare hænger godt sammen. Tanken om at belønne mor hvert år d. 2. søndag i maj gør blot, at børn og børnebørn får en anledning til at gøre lidt ekstra godt for mor denne dag (måske med hjælp fra far).

Vidste du at…
Traditionen med Mors Dag oprindeligt startede hos Anna Marie Reeves Jarvis fra Virginia, USA? Hun samlede en gruppe af mødre for at forbedre sanitære forhold og mindske børnedødeligheden – gruppen hed “Mother’s Day Work Club”. Hendes ønske om at indføre en national mindedag for mødres arbejde blev først en realitet, da hendes datter i 1909 (få år efter moderens død) lykkedes med at indføre traditionen i 45 stater. I 1914 udråbte præsident Woodrow Wilson Mors Dag til national mærkedag, hvor der flages for hjemmets heltinde.

I Danmark indførte vi Mors Dag-traditionen i 1929, og især i 1950’erne blev den vel modtaget. I dag minder de fleste detailbutikker os om traditionen, og der er masser af mulige gaveidéer til den bedste mor i verden.

Den officielle Mors Dags-blomst er nelliken. Det var Anna Marie Reeves Jarvis datter, som besluttede, at det netop var denne blomst, der ramte mor lige i hjertekulen.