fbpx

Høst ramsløg

Når først ramsløg blomstrer, er det sidste udkald for at høste

Purløg, pibeløg og ramsløg er nogle af de første “løg” i det tidlige forår. Et friskt drys af den grønne top giver både salaten, smørrebrødet eller suppen det lille ekstra.

De tilhører alle slægten Allium, men der er noget, som du skal være opmærksom på, hvis du gerne vil nyde ramsløg lidt længere. Ramsløg har nemlig en ret kort vækstperiode.

Allerede fra midten af maj, når de går i blomst, trækker “løgene” næringen fra bladene retur. Lige pludselig er hele toppen væk!

Det er derfor vigtigt at få høstet bladene i løbet af de næste 10 – 14 dage. Bladene kan du med fordel tilberede for at bevare den gode smag, som ramsløg har. Du kan lave den lækreste pesto og ramsløgssalt er også en god måde at bevare smagsoplevelsen på.

Opskrifterne får du her:

Ramsløgsurtesalt

Det er nemt og hurtigt at bevare ramsløgsmagen længe, hvis du laver urtesalt.
5 spsk groft salt (ikke flagesalt)
10 blade ramsløg
1 spsk citronsaft
De tre ingredienser hældes i en minihakker og det våde salt fordeles på en plade, som tørres i ovnen ved 50 grader i ca. 1 time.

Pesto af ramsløg

20-25 ramsløgblade
2 spsk. cashewnødder eller mandler
50 g groftrevet parmesanost
saften af ½ citron
3 spsk. olivenolie
salt og peber

Skyl bladene og lad dem tørre, så der ikke kommer for meget vand med. Kom blade, nødder/mandler, ost, citronsaft og olie i en blender eller anvend en stavblender. Når massen er ensartet smages den til med salt og peber. Kan opbevares i rengjorte glas i køleskab i ca. 2 uger.