fbpx

Helleborus i massevis


Der er utroligt mange forskellige påskeklokker at vælge imellem

 

Der er ikke mange stauder som blomstrer på denne årstid, men én af de slægter, som jeg næsten ikke kan få nok af er Helleborus – eller påskeklokker. Indtil for ca. en måned siden havde de hvide juleroser stjålet billedet – det er jo også Helleborus, men nu er der for alvor fuld fart på blomstringen hos de pragtfulde påskeklokker.

I min gamle landbohave er der gennem mange år plantet en hel del påskeklokker. Forskelligartede som de er, sætter de kulør på haven på en til tider mørk årstid. De fleste “gamle” sorter har nikkende hoveder, som kan være svære at få rigtig øje på, mens mange af de nyere sorter har mere opretstående blomsterstande med større og knapt så nikkende blomster. Fornøjeligt er det at bliver forelsket i flotte og fine sorter hos havecentre og i specialplanteskoler.

I første omgang har jeg sat de nyindkøbte planter i krukker, så de kan nydes hver dag. Når deres blomster falmer, planter jeg dem ud til de andre påskeklokker i haven.

HER TRIVES PÅSKEKLOKKER BEDST
I nordvendte bede og under træer får jeg mest glæde af at plante påskeklokker. De kan godt stå mere solrigt, men så skal du huske at vande i en tør sommer. Mange har stor fornøjelse af påskeklokker i krukker, som på billedet herover, men det er svært at fastholde fugtigheden i krukkerne sommeren over, når de kun står med de mørkegrønne blade. Fugtighed er nemlig vigtig for at planten kan nå at danne blomsterknopper til den kommende sæson.

TIPS Ved plantning iblander jeg en god krukkemuld til jorden – så kommer de godt i gang med nyvækst. Vanding er nødvendig både ved plantning og løbende gennem foråret og sommeren det første år.

Du finder dit nærmeste havecenter via dette link