fbpx

 

Duft i vinterhaven


Der er ikke så meget pænt i haverne her i januar, men støder man på disse fine lyserøde blomster, så har man fornøjelsen af at træffe kejserbusken. Stik blot næsen hen til blomsterne – den er god nok, de dufter noget så dejligt.

I min have har kejserbusken blomstret siden november måned. Nogle af blomsterne er ved at være lidt trætte, men der er godt nok mange på vej, for den næsten 3 m store busk er dækket med store blomsterknopper. Det er en super solid og robust busk, der får vinterhaven til at dufte ganske dejligt. Der er grænser for hvor mange gange man kan danse rundt om busken i januar (for at nyde dens dejlige duft), så jeg skærer flittigt nogle af grenene ind til vasen.

Det botaniske navn er Viburnum x bodnantense og er en hybrid mellem Viburnum farreri og Viburnum grandiflorum. Den findes i flere sorter, og så længe vinteren er mild og jorden ikke er frossen, kan du sagtens berige din have ved at plante en kejserbusk.


Blomstringstiden afhænger af vejret, og får vi en længerevarende frostperiode, så standser busken sin blomstring til det igen bliver tøvejr. Det er ikke ualmindeligt at se blomster helt frem til april måned.