fbpx

Træ med tulipanlignende blomster

Genie

En af de lidt nyere magnoliesorter hedder ’Genie’ og får masser af mørkerosa blomster

Det ægte tulipantræs latinske navn er Liriodendron, og det er en nær slægtning til Magnolia, som mange forbinder med navnet tulipantræ. Upåagtet navneforvirringen, så er blomsterne på magnolie utroligt smukke og bidrager til nogle af forårets smukkeste øjeblikke.

Magnolie tilføjer haven noget helt specielt, når den står tildækket af store flotte blomster, inden bladene springer ud. Magnolie er et lille træ eller en busk, som heldigvis har vundet mange haveejeres hjerter, og der findes utroligt flotte store eksemplarer både i private haver, men også i det offentlige rum.

Vidste du at…

Afskårne grene af magnolie sagtens kan drives i en varm stue, så du kan tage forskud på de smukke blomster – hvis du altså nænner at klippe i din plante? De elegante og store overdådige blomster indtager scenen både i en stor vase og ude i haven.

Der findes rigtig mange forskellige sorter af magnolie, der både kan fås med hvide, lys rosa, rosa, mørk rosa, gule og næsten sorte blomster. Nogle har de traditionelle tulipanformede blomster, andre har åkandeformede blomster, og så er der hele repertoiret med de stjerneformede magnolieblomster.

Bestøves blomsterne, dannes der fine frøstande i flotte rødlige farver.

Magnolie er stærke og robuste planter, som bliver en succes, hvis du sørger for at plante dem i en god størrelse. Mange af sorterne bliver nemt 4 – 5 m høje og 2 – 3 m brede.

Sådan gør du

Plantning i almindelig havejord iblandet en god kvalitetsspagnum. Magnolie trives fint i surbundsbedet, men surbundsjord med lav pH er ikke en forudsætning for en god vækst. Du kan plante hele året, når blot jorden ikke er frossen.

Vanding i forbindelse med plantningen er nødvendig. Brug 10 l vand umiddelbart efter, du har plantet. Opfølgende vanding er vigtig den første sæson i tørre perioder.

Pasning er forholdsvis nem. Gød hvert forår og beskær i det tidlige forår, hvis den fylder for meget. HUSK at gemme grenene til at drive blomster frem i stuen.