fbpx

Prydgræsser collage LOW

Virkningsfulde græsser

Lyden af vinden i græssernes aks og synet af de smukke blomster vedligeholder vores sanser. Prydgræssernes sæson topper om efteråret, hvor de oprette tuer giver havens ”flade” bede en god modvægt.

Efteråret nærmer sig, og havens farver er på vej ind i en gylden fase. Der er stadig blomster i staudebedet, men det er først nu prydgræsserne for alvor er kommet ind i deres hovedsæson.

Vidste du at…

Der findes et væld af spændende interessante prydgræsser, som passer godt ind i en helt almindelig dansk have? Høje, lave, slanke og gigastore.
Elefantgræsser kender de fleste, men vidste du, at der findes sorter på 60 cm og sorter, der bliver 200 cm? Mangfoldigheden er enorm, så der vil helt sikkert være noget, der passer til din have.
Staudehirse er blevet en rigtig populær prydgræs til haven. Med sin næsten florlette vækst og transparente blomstring, der varer fra august til oktober, har den en fantastisk virkning. Flere sorter har desuden røde farvetegninger på bladene.
Almindelig blåhat er en relativt lav prydgræs, hvor blomsterne hæver sig højt over bladene. De giver rigtig flotte scenerier i havens bede.
Lampepudsergræsser er så bløde at røre ved, og de kan, med deres tætte tuer, dække bunden i bedet godt. Sorten ’Hameln’ bliver kun 40 cm høj, og blomstrer fra august – oktober.

Sådan skal du gøre

Plantedybden skal være den samme, som planten står i potten. Græsser må ikke plantes dybt.

Vanding er nødvendig for et godt resultat. Vand umiddelbart efter plantning med min. 15 l vand pr. plante, og fortsæt med at vande i tørre perioder hele det første år.

Beskæring og pasning af prydgræsser er supernemt. Riv de tørre toppe af om foråret, og giv planterne en lille portion almindelig havegødning.