fbpx
stikkelsbaersyltetoej
Sommer Artikel

I vores have spises de fleste stikkelsbær direkte fra busken af den yngre generation, mens ”vi gamle” helst spiser bærrene i tilberedt tilstand. Især som tilbehør til pandekager med vaniljeis, er det en udsøgt fornøjelse at hælde lidt stikkelsbærmarmelade over.

Kombinationen af stikkelsbær og hyldeblomst er desuden en helt overset nydelse, så hvis du stadig kan finde lidt sent udsprungne hyldeblomster (kig efter dem, der sidder skyggefuldt), så er opskriften:


Stikkelsbærsyltetøj med hyldeblomster

  • 1 kg nippede friskplukkede stikkelsbær
  • Friskrevet skræl og saft af en økologisk citron
  • 900 g sukker
  • 6 – 8 skyllede og fint hakkede hyldeblomstskærme

Kog stikkelsbær, citronsaft og –skræl i 1½ dl vand i ca. 15 min.
Rør sukkeret i og opvarm sagte til sukkeret opløses.
Rør hyldeblomsterne i og bring blandingen i kog.
Efter ca. 10 min. gelerer syltetøjet og eventuelle urenheder skummes af.
Blandingen hældes på rene glas.

Vidste du, at:
du i dit havecenter kan købe hyldeblomstplanter, der får større skærme og flottere hyldebær?

Spørg efter sorter af hyld, som specielt er udviklet for at få et større udbytte.

Af Marianne Bachmann Andersen